Dny Českého lesa

Další příležitostí k vystoupení byly pro Komedyjanty z Tachova Dny Českého lesa, které od roku 2008 pořádá Lesní správa Přimda LČR a Správa CHKO Český les.

Hned na prvním tomto dni v létě 2008 předvedli Komedyjanti hříčku „ Jak bavorští sedláci našli skulinu v Chodské skále“, na jejímž provedení se dokonce podíleli i dva kolegové ze spřáteleného Amatérského divadelního souboru z Bärnau.

 

O rok později jsme nasadili osvědčené číslo realizace pásma Krutských písní a tanců.

V roce 2011 jsme se pak vrátili k zpracovávání našich příspěvků k poznání dějin Českého lesa hříčkou „Jak vzniklo rýžování zlata v Českém lese“. Netřeba dodávat že oba příspěvky jsou o originálních seriózním historikům naprosto neznámých dějích. Příběhy byly námi objeveny, ovšem ne v historických pramenech, ale v naší fantazii.

Pavel Řepa

 

V neděli 6. října 2013 se konal na Nové Knížecí Huti „Den Českého lesa“. Pořadatelé, jimiž jsou LČR, lesní správa Přimda a Správa CHKO Český les opět neopomněli k vystoupení pozvat náš soubor. Připravili jsme již tradičně vlastní drobnou hříčku, tentokrát v souladu s hlavním tématem Dne Českého lesa pod názvem „Jak přišli skláři do Českého lesa“. Jako vždycky to byla krátká, tentokrát ani ne čtvrthodinová taškařice, která poněkud nevážně objasňuje historii našeho regionu. Představení hrané na lesní mýtince přivábilo asi 90 diváků, a ti se tentokrát bavili velmi dobře. Zásluhu na tom mají nejen protagonisté (manželé Krejčí a Michal Lasy Laško), ale také naše technika (Pavel Štelmák a Petr Kalianko). Představení bylo zvučeno pomocí mikroport, takže tentokrát si poprvé nikdo z diváků nemohl stěžovat, že by špatně slyšel. I proto byl ohlas představení velmi příznivý a reakce publika byla velmi pozitivní. Je to i závazek pro příští Dny Českého lesa, z nichž ten nejbližší bude mít jako téma otevření rozhledny na Havranu. Doufám, že nápady nevyschnou, takže i tuto významnou historickou událost uvedeme na „pravou míru“. Jako autor i režisér představeníčka srdečně děkuji hercům a technikům. Opět byl sukces a to je pro komedianta to hlavní.

Pavel Řepa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Naši mecenáši, podporovatelé a sponzoři: